09-03-2018

Aebi Schmidt Nederland winnaar Smart Manufacturing Award

Uitreiking cheque Smart Manufacturing Award 2018

Op 7 maart jl. werd Aebi Schmidt Nederland B.V. tot winnaar uitgeroepen van de Metaalunie Smart Manufacturing Award 2018. Tijdens de Avond van de Maakindustrie in de Jaarbeurs in Utrecht omschreef de jury Aebi Schmidt als “een mooi voorbeeld van Smart Manufacturing op vele vlakken in de metaalsector”. Een mooi compliment en waardering waar we uiteraard enorm trots op zijn!

Want Aebi Schmidt richt zich niet alleen meer op het leveren van hardware. Ons doel is om onze klanten zo veel mogelijk te ontzorgen door het aanbieden van geïntegreerde oplossingen.  Een optimale mix van hardware, software en diensten. Dit doen wij omdat veel klanten meer geïnteresseerd zijn in het resultaat - een schone en veilige weg - dan het bezitten van een machinepark! Daarom helpen we onze klanten niet alleen met machines maar ook met het optimaliseren van hun activiteiten in gladheidbestrijding. Desgewenst verzorgen wij de gehele gladheidbestrijding zelfs voor hen!

Smart manufacturing gaat veel verder dan alleen technologie en het modulair bouwen van een strooier. Ook de menselijke factor en de ontwikkelingen in de markt spelen een belangrijke rol. Het continu willen verbeteren zit onze medewerkers in het bloed. Het creëren van meer klantvoordeel staat centraal en ieder doet dat op zijn eigen manier en eigen vakgebied. Hierdoor kunnen wij “smart” produceren, leveren én onze klanten ondersteunen. Het online verzamelen van gebruiksdata speelt daarbij een belangrijke rol.

De gebruiksdata die worden geregistreerd bij de inzet van de strooimachines, worden omgezet in slimme informatie. Deze informatie wordt gebruikt voor het aftersales dienstenpakket, waaronder “predictive maintenance”. Ook wordt deze informatie gebruikt bij nieuwe business modellen waarbij het gebruik van de juiste strooimachine centraal staat i.p.v. het bezit. Hierbij wordt er gewerkt met prestatie contracten die naadloos aansluiten bij de trend naar de Circulaire Economie. We zijn niet meer primair gericht op het verkopen van een machine maar op het bieden van het gewenste niveau van ontzorging.