03-09-2018

Aebi Schmidt heeft haar positie in Noord-Amerika versterkt

MB company

Aebi Schmidt heeft haar positie in de Noord-Amerikaanse en mondiale luchthavensector versterkt

Frauenfeld, 3 juli 2018 – Aebi Schmidt Holding AG (ASH), een Zwitserse toonaangevende leverancier van productsystemen en -diensten voor het reinigen en onderhouden van verkeersgebieden en groene ruimten, heeft M-B companies (MBC) gekocht, een toonaangevende Amerikaanse fabrikant van sneeuwruimings- en reinigingsmachines in de luchthavensector. De ASH Groep heeft door deze stap voet aan de grond gekregen op de Noord-Amerikaanse markt en haar wereldwijde positie in deze sector uitgebreid.

M-B Companies, gevestigd in New Holstein, Wisconsin, heeft jarenlang een hoge winstgevendheid getoond. Als onderdeel van een nichestrategie produceert MBC voornamelijk sneeuwruimingsproducten voor luchthavens, machines voor het markeren van bestrating, multi-service voertuigen en hulpstukken, welke zij verkoopt aan particuliere en openbare aannemers.

Ervaring en een uitstekende reputatie
MBC is in 1907 opgericht door drie Duitse vakmensen en heeft de opvolger van de vorige eigenaar geregeld met de verkoop aan de ASH Group. Het merk M-B heeft een uitstekende reputatie in de VS en zal worden behouden. Alle werknemers worden behouden door de ASH Group.


"Met het MBC-team hebben we nu een sterke en ervaren partner voor de Noord-Amerikaanse markt, vooral in de luchthavensector", zegt Peter Spuhler, voorzitter van de raad van bestuur van Aebi Schmidt Holding. "Het is erg belangrijk dat we voortbouwen op het waardevolle werk en het succes van MBC, dat al generaties lang wordt onderhouden."
De acquisitie is voltooid; de partijen hebben ingestemd met vertrouwelijkheid met betrekking tot de details van de overeenkomst.

Ideale toevoeging
Voor de ASH Group is de overname van MBC de perfecte manier om haar portfolio op de Noord-Amerikaanse markt uit te breiden en te versterken. De ASH Group is sinds 2015 aanwezig op de markt met toonaangevende lokale producenten van winteronderhouds-apparatuur, Meyer Products (Cleveland, Ohio) en Swenson Products (Lindenwood, Illinois). Met MBC heeft de groep haar positie op 's werelds grootste markt voor haar producten versterkt en met groepsbreed cross-selling-initiatieven stimuleert zij de groei in Noord-Amerika. Met een geconsolideerde omzet van bijna USD 200 miljoen heeft de ASH Group nu een kritieke omvang in Noord-Amerika. Op de luchthavenmarkt, waar de ASH-groep al actief is in Europa, Azië en Rusland, heeft de fusie van het bedrijf met MBC haar wereldwijde positie aanzienlijk versterkt.

"We wilden een sterk gepositioneerd Amerikaans bedrijf verwerven met lokale productie en directe markttoegang, en we zijn hier optimaal in geslaagd met MBC", zegt CEO Barend Fruithof. "Het verkrijgen van toegang tot de markt in de concurrerende luchthavensector in Noord-Amerika zonder een echte basis daar is erg moeilijk, gezien de hoge toetredingsdrempels. Dankzij MBC beschikken we nu over een uitstekende zakenbasis met een goed opgebouwd verkoop- en servicenetwerk en een zeer professioneel team met de nodige ervaring en grondige kennis van de lokale omstandigheden. "
Met deze overname heeft de ASH Group nu bijna 2.000 werknemers en tien fabrieken over de hele wereld. Op middellange termijn streeft de Groep naar een geconsolideerde jaaromzet van CHF 600 miljoen.