13-06-2016

Oplevering indrukwekkende zoutsilo

Zoutsilo hout Rijssen Holten

Sinds 1 juni jl. beschikt gemeente Rijssen-Holten over een maar liefst 500 m³ grote houten zoutsilo. Aebi Schmidt Nederland leverde deze zoutsilo die in deze vorm de grootste in zijn klasse in Nederland is.

 

Verticale opslag

Door de toepassing  van de grote houten zoutsilo wordt het wegenzout verticaal opgeslagen, waardoor de opslag van wegenzout een minimale ruimte in beslag neemt.  Door de verticale stand kunnen strooimachines snel en gemakkelijk geladen worden, zonder dat hiervoor een shovel of laadtransporteur nodig is. Bij aanlevering wordt het wegenzout rechtstreeks vanuit de bulkwagen de silo ingebracht. Wanneer er gestrooid gaat worden, kan de chauffeur zelf gemakkelijk de juiste hoeveelheid wegenzout in zijn strooimachine laden. “Hout leent zich bij uitstek voor de opslag van zout” zegt Jeroen Tijhuis (accountmanager Aebi Schmidt) “dankzij de hydroscopische eigenschappen van het zout wordt het hout van de silo als het ware verduurzaamd.

 

Strategische voorraad

De silo brengt gemak met zich mee, maar nog opvallender is het formaat van deze opslag. Wethouder Jan Aanstoot vertelde bij de officiële overdracht: “Een grote capaciteit betekent dat we ons beter kunnen voorbereiden op onverwachtse en langdurige winterse taferelen. Dankzij een strategische voorraad wegenzout, kunnen we langere tijd vooruit en zijn we minder afhankelijk bij  zoutschaarste in barre tijden”.