03-05-2016

Nieuwe indeling productielijn

Stratos 3 strooimachine in de productielijn

De productielijn van de Nido en Schmidt strooimachines in Holten is dit voorjaar nog verder geoptimaliseerd. De toename van de productieaantallen van de succesvolle 3e generatie Stratos 3 strooimachine was hiervoor een belangrijke aanleiding.

 

Stratos 3 en Syntos strooimachine

In maart werd de moderne productielocatie nog beter afgestemd op het bouwen van de nieuwe Stratos 3 en Syntos strooimachines. Door een nieuwe indeling is er een betere afstemming van kranen en tilhulpen op de werkplekken. Bovendien is de logistieke doorstroming verder verbeterd. Ook werd deze periode aangegrepen om vloeren van een nieuwe coating te voorzien en het nodige onderhoud uit te voeren.

 

Fit for tomorrow

Binnen alle Aebi Schmidt locaties heeft de fabriek in Nederland een voorbeeldrol op het gebied van “Lean Production”. Lean production is een slimme en efficiënte manier van produceren met als doel om de beste producten te maken met zo min mogelijk verspilling. Goed voor de klant, het milieu en de arbeidsomstandigheden. Eén van de onderdelen hiervan is dat de werkplekken zo ingedeeld zijn dat alleen gereedschappen en onderdelen aanwezig zijn die direct nodig zijn. Het zogenaamde 5-S systeem van werken. Hierdoor zijn er prettige werkomstandigheden met schone en opgeruimde werkplekken. Dit werkt wel zo prettig en resulteert in nog betere productiekwaliteit.