De ASH Group

ASH Group

De internationale Aebi Schmidt Holding (ASH Group) is wereldwijd marktleider op het gebied van gladheidbestrijding, veegtechniek en het maaien van moeilijk begaanbare terreinen. Bij moderne en milieuvriendelijke productielocaties worden innovatieve machines geproduceerd. Gespecialiseerde apparatuur die over de hele wereld ingezet wordt voor schone en veilige verkeersoppervlakten en goed onderhouden terreinen. Het merkenportfolio bevat onder andere de bekende merken Aebi, Schmidt en Nido.

 

Naast een uitgekiend leveringsprogramma is er een uitgebreid service- en supportprogramma waarmee klanten ontzorgd worden. Gedreven medewerkers zorgen ervoor dat het Aebi Schmidt materieel blijvend inzetbaar is. Daarnaast verstrekken specialisten advies bij het gebruik van het materieel en is er een innovatief dienstenconcept beschikbaar waarbij de unieke expertise binnen de ASH Group wordt ingezet.

 

Naast innovatie en milieuvriendelijkheid hecht Aebi Schmidt veel waarde aan duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Aebi

Aebi

In 1883 legde Johann Ulrich Aebi de basis voor het succesvolle merk Aebi. In een werkplaats in Burgdorf (Zwitserland) ontwierp en bouwde hij zaaimachines en maaimachines die door paarden werden aangedreven. In de loop van de jaren werd het programma uitgebreid met brandweerwagens. Na 1950 specialiseerde Aebi zich in de mechanisatie van de landbouw in bergachtige gebieden. In het begin bestond het leveringspakket vooral uit motormaaiers en eenassige tractoren. Later werd dit programma uitgebreid met tractoren en voertuigen met verschillende werktuigen. In 1975 werd ’s werelds eerste laagzwaartepunt tractor geïntroduceerd: de Aebi Terratrac. Nog steeds is de Aebi Terratrac het voorbeeld in de markt en het toonbeeld van “Swiss Quality”. Topkwaliteit op basis van innovatieve technologie, continue ontwikkeling en betrouwbaarheid.

 

Aebi History

Schmidt

Schmidt

Al meer dan 90 jaar staat de naam Schmidt garant voor veiligheid op alle verkeersoppervlakken. In 1920 startte Alfred Schmidt Senior een auto reparatiewerkplaats in Sankt Blasien (Duitsland). Al snel specialiseerde hij zich met succes op sneeuwruimen.

 

Het succesvolle programma sneeuwploegen wordt uitgebreid met machines voor roterende sneeuwruiming. De bekende Schmidt sneeuwfrezen die in korte tijd grote hoeveelheden sneeuw kunnen ruimen zijn hiervan het voorbeeld. In de afgelopen 50 jaar werd het productenpakket steeds verder uitgebouwd met onder andere veegmachines en materieel voor luchthavens. Mede dankzij deze specifieke toepassing staat het merk Schmidt wereldwijd synoniem voor veilige en schone verkeersoppervlakten.

 

Schmidt History Schmidt CJS

milieuvriendelijke_veegwagen.jpg Schmidt

Nido

Nido

De geschiedenis van Nido begint in 1949. Dorpssmid Klein Velderman in Holten richt de onderneming Universal NV (het latere Nido Universal) op. Dit bedrijf ontwikkelde een wegenschaaf voor zandwegen die multifunctioneel inzetbaar was en in de winter ingezet werd voor het verwijderen van sneeuw. In 1967 werden de eerste afzetbare strooimachines gebouwd waarna in de jaren ’70 de ontwikkelingen snel gaan. De standaardisatie van strooimachines, wielpoot-aandrijving en de introductie van natzout-strooien zijn hiervan een aantal voorbeelden met internationale betekenis. Hetzelfde geldt voor de introductie van strooimanagement en de Rotopower aandrijving. Dankzij de fusie met Schmidt in 1983 worden internationale markten beter toegankelijk en wordt Nido technologie wereldwijd toegepast.

 

1961