Geschiedenis van Aebi Schmidt Nederland

2015 - Meyer en Swenson

Meyer en SwensonIn 2015 werd de Aebi Schmidt Groep verder uitgebreid met twee bedrijven: Meyer Products en Swensson Spreaders. Beide producenten bevinden zich in Noord Amerika en hebben een belangrijke rol in de markt van gladheidbestrijding. Een markt die qua grootte en organisatie duidelijk verschilt van de Europese markt gladheidbestrijding. Door samenwerking, bundeling van know how en gezamenlijke innovatiekracht is er een belangrijke basis voor expansie in de Noord Amerikaanse markt.

Meyer: Een bekende producent van sneeuwploegen en strooimachines die zich met name richt op de markt van kleinschalige en de semiprofessionele gladheidbestrijding

Swenson: Producent van sneeuwploegen en strooimachines met een sterke positie binnen de gemeentemarkt

2014 - DMI onderdeel Aebi Schmidt Groep

DMiSinds 1 december 2014 maakt DMi (Data Mining Innovators) onderdeel uit van de Aebi Schmidt Groep. DMi ontwikkelt en verkoopt geavanceerde technologieën op het gebied van data hosting en data analyse. Met als doel gebruiksvriendelijke managementinformatie te leveren. Informatie die onder andere gebruikt wordt door de wegbeheerders van het Rijk, de provincies, gemeenten, luchthavens, dienstverleners en sportcomplexen.

Aebi Schmidt versterkt hiermee haar positie als marktleider als het gaat om geautomatiseerde systemen en innovatieve technische producten binnen mobiele toepassingen. Hiervoor dienen voertuigen, machines en automatisering optimaal op elkaar afgestemd te zijn. Een belangrijke stap omdat dit soort systemen in de toekomst een steeds belangrijkere rol spelen.

2014 - Stratos-3 strooimachine

Introductie Stratos 3 strooimachineMet een spectaculaire onthulling werd de nieuwe Stratos 3 strooimachine tijdens de Innovation Experience 2014 geïntroduceerd. De strooimachine die helemaal voorbereid is op de toekomst dankzij de vernieuwende machinebouw en geavanceerde besturing. De nieuwe “Evolution”-besturing zorgt niet alleen voor een superieure besturing van de strooimachine, maar vormt ook het communicatiecentrum. Hierdoor kunnen digitale oplossingen als strooimanagement en automatisch strooien gemakkelijk aangesloten worden. Ook is de besturing voorbereid op bi-directionele communicatie waardoor het mogelijk is om op veilige wijze aanpassingen naar de strooimachine te sturen. Zoals bijvoorbeeld een hogere of lagere dosering of zelfs een andere strooiroute.

2013 - Onze nieuwste dienstverlening: ASH Services

2013_ash_servicesAebi Schmidt introduceert ASH Services, een unieke abonnementsvorm met diensten voor (volledige) ontzorging op het gebied van gladheidbestrijding en in de toekomst ook op het gebied van Veegtechniek. Want organisaties zijn steeds meer geïnteresseerd in het beste resultaat. Het gaat dan om een veilig gestrooide weg of een schoon centrum en niet meer om het bezit van een strooi- of veegmachine! De klant bepaalt zelf welke modules in het abonnement worden opgenomen. Efficiënt, resultaatgericht en met een focus op praktische oplossingen.

2013 - Introductie Nido Velocity TSS

2013_tssTijdens de WINTERberg Experience in februari 2013 werd de Nido Velocity TSS geïntroduceerd. De innovatieve Nido Velocity TSS is de ultieme oplossing voor gladheidbestrijding op fietspaden waarbij curatieve en preventieve gladheidbestrijding worden gecombineerd. Ploegen, borstelen en sproeien in één werkgang. Optimale gladheidbestrijding met een werksnelheid van wel 40 km/uur en een actieradius van 70 km!

2013 - Aebi Schmidt Nederland investeert en breidt uit

2013Aebi Schmidt Nederland breidde haar machinepark dit jaar uit met twee lasrobots, die de zoutstrooiers zeer snel en nauwkeurig lassen. Een investering van ruim een half miljoen euro. Met deze hightech machines kunnen standaard laswerkzaamheden uitgevoerd worden met een constante hoge kwaliteit. Daarnaast blinken ze uit in wendbaarheid en zorgen ze voor minder lasspetters, wat resulteert in minder nabewerking. Dit alles leidt tot een nog hogere kwaliteit van het eindproduct.

2012 - Syntos - De Kunststof Strooimachine

2013_syntosDe introductie van de Nido Syntos strooimachine is een echte design-innovatie. Met de eerste professionele kunststof strooimachine laat Aebi Schmidt Nederland de nieuwe generatie kleine strooimachines aansluiten bij het moderne tijdsbeeld. Deze duurzame strooimachine is niet alleen mooi maar ook gemakkelijk in het gebruik, waarbij dagelijks reiniging en regulier onderhoud gemakkelijk en snel uit te voeren zijn.

2012 - Nominatie Topwerkgever van 2012!

2012Dankzij een goed personeelsbeleid, waaronder de mogelijkheid tot deelname aan een  Preventief Medisch Onderzoek (PMO) en het invullen van de daarbij behorende vragenlijst door de medewerkers, is Aebi Schmidt Nederland genomineerd voor Topwerkgever van 2012. De uiteindelijke 5e plaats van de in totaal 150 deelnemende bedrijven is een mooie erkenning van het personeelsbeleid.

Wel behaalde Aebi Schmidt Nederland de 1e plaats in de y-categorie “Jongeren” en werd daarmee Topwerkgever van 2012 in deze categorie. Dit is een prachtige erkenning van de inspanningen om deze doelgroep kansen te bieden binnen de organisatie.

2011 - Fusie Aebi Schmidt Nederland en Aebi Schmidt België

2011Om nog beter aan te sluiten op de Belgische en Nederlandse markt van gladheidbestrijding, straatreiniging en terreinonderhoud en optimaal gebruik te kunnen maken van elkaars kennis, kunde en middelen is besloten tot een fusie van  Aebi Schmidt Nederland en Aebi Schmidt België. Op deze manier kunnen de verkoop- en serviceorganisaties nog beter inspelen op de behoeften vanuit de markt en elkaar nog intensiever ondersteunen daar waar nodig.

2010 - Zelfverklaring ISO 26000

2010_isoMet behulp van de MVO-monitor van de Koninklijke Metaalunie heeft Aebi Schmidt Nederland haar MVO ambitie en status in kaart gebracht en laten certificeren. In aansluiting hierop heeft Aebi Schmidt Nederland een Zelfverklaring gepubliceerd op Publicatieplatform ISO 26000, want ISO 26000 is dé internationale richtlijn voor de maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties (MVO). Via dit platform is het voor de buitenwereld duidelijk dat een organisatie haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en ISO 26000 toepast.

2010 - ISO 14001 certificering

2010De zorg voor onze leefomgeving vormt de basis voor de certificering in het kader van het ISO 14001 milieuzorgsysteem. Via deze certificering streeft Aebi Schmidt Nederland naar een voortdurende verbetering van milieu-aspecten en vermindering van milieu-effecten en omdat maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid belangrijke begrippen voor Aebi Schmidt Nederland zijn, was het logisch dat zij zich liet certificeren voor ISO 14001 milieuzorgsysteem.

Het uitbrengen van het duurzaamheids-verslag dit jaar was ook een logische stap om de maatschappelijke verantwoorde-lijkheid richting de klant te tonen.

2007 - Fusie Aebi-Schmidt

2007_ashDoor de fusie van de Aebi Groep met de Schmidt Groep is er een nieuwe, krachtige onderneming ontstaan met 1300 werknemers en een totale omzet van ca. € 310 miljoen. Nido speelt hierin een essentiële rol door de productie van geavanceerde strooimachines en de verkoop en service van gladheidbestrijdingsmaterieel en veegmachines in de Nederlandse markt.

2007 - Oplevering nieuwbouw

2007_a2007_bMet de oplevering van de nieuwbouw op industrieterrein Vletgaarsmaten zijn alle activiteiten van Nido weer gecentraliseerd. Naast de moderne strooimachinefabriek zijn een kantoor, servicehal en onderdelenmagazijn verrezen. Op deze nieuwe locatie vlak bij de autosnelweg A1 is Nido nog gemakkelijk bereikbaar voor bezoekers en transporteurs.

2005 - Stratos II strooimachine

2005_aIn de nieuwe fabriek wordt de nieuwe Stratos II strooimachine geproduceerd. Dankzij het moderne productieproces kan nog beter op specifieke klanten wensen ingespeeld worden. Voor elke vrachtwagen is er een passende strooimachine. Veel aandacht wordt besteed aan de conservering. De metalen delen wordt via poeder coating geconserveerd en daar waar mogelijk worden rvs of kunststof componenten toegepast. Voor de machine is er een nieuw gebruiksvriendelijk besturingsysteem ontwikkeld dat gemakkelijk te bedienen en uiterst nauwkeurig is.

2005 - Nieuwe fabriek

2005In een compleet nieuwe fabriek op het industrieterrein Vletgaarsmaten wordt de tweede generatie van de Stratos strooimachine geproduceerd. Na jaren met problemen rond kleine behuizing in de kern van het dorp is er een nieuwe fabriek gebouwd op het industrieterrein aan de rand van Holten. In de geavanceerde productielijn kunnen jaarlijks ± 2000 strooimachines geproduceerd worden. In deze productielijn worden zowel grote, kleine als aanhang-strooimachines gemaakt. Dankzij moderne productietechnieken kan er flexibel ingespeeld worden op seizoenspieken.

2005 - Schmidt SK500/600/700 truckgemonteerde veegmachine

2005Introductie van de Schmidt SK 500/600/700 truckgemonteerde veegmachine. De perfecte oplossing voor het vegen van vuil op doorgaande wegen. De veegopbouw kan milieuvriendelijk aangedreven worden door de motor van het chassis via PTO of hydostaat. Het unieke Schmidt veegsysteem zorgt ook bij zware verontreinigingen voor een perfect schoon veegresultaat. De getrokken veegtrein met naloopborstel zorgt ervoor dat de volle veegbreedte mechanisch wordt gereinigd en is daarbij weinig schadegevoelig.

2003 - Nido Consult

2003_nidoconsult

Oprichting van Nido Consult als gevolg van de groeiende behoefte bij klanten aan advies bij belangrijke projecten op het gebied van gladheidbestrijding. Ervaren consultants inventariseren en evalueren de strooidienst van een wegbeheerder en komen met een gefundeerd advies. Ook bij de overstap naar natzoutstrooien wordt advies verstrekt. Deze nieuwe werkwijze heeft verstrekkende gevolgen voor de organisatie van de gladheidbestrijding. 2003_mapDe aanmaak en opslag van natzoutvloeistof en aanpassing van bestaande strooimachines dient overwogen te worden. Daarnaast dienen ook de routes geoptimaliseerd worden en de personele consequenties in ogenschouw worden genomen.

2002 - Stratos Lava strooimachine

2002De Stratos Lava biedt een oplossing voor het strooien in Scandinavische landen. De strooimachine strooit een mengsel van zand met heet water op wegen met een ijslaag. Het zand smelt in de ijslaag en vriest weer vast door de lage temperaturen. Hierdoor ontstaat een soort schuurpapier-effect waardoor het wegoppervlak weer veilig berijdbaar wordt.

2001 - Schmidt truckgemonteerde veegmachine

2001Presentatie van de Schmidt truckgemonteerde veegmachine. Deze opbouw-veegmachine kan gemakkelijk gecombineerd worden met elk merk chassis. Door de ruime keus aan mogelijkheden wordt de veegmachine geheel volgens klantspecificatie gebouwd.
Kenmerkend is het unieke efficiënte veegsysteem. De naloopborstel achter de zuigmond zorgt ook bij hoge werksnelheden voor een perfect veegresultaat.

1999 - Schmidt Swingo veegmachine

1999De compleet nieuwe Schmidt Swingo compacte veegmachine zet de veegwereld op z’n kop. De eerste veegmachine waar de chauffeur een echt ergonomische werkplek heeft. Het hydropneumatische veersysteem van de machine biedt een ongeëvenaard comfort en zorgt voor een subliem rijgedrag. Met het gestoken borstelsysteem kan vuil uit alle hoeken en gaten geveegd worden. Dankzij de 4-wielbesturing en de gunstige gewichtsverdeling overal in de binnenstad komen.

1998 - Stratos strooimachine

1998Introductie van de Stratos strooimachine. Door de modulaire opbouw is er voor iedere situatie een juiste strooier. Zo kan er goed ingespeeld worden op specifieke eisen in exportlanden. Zo is de Stratos strooimachine zowel uit te voeren met een transportband als met een worm om het strooimiddel te doseren. Met de invoering van de A-logic besturing heeft de chauffeur blindelings controle over de strooiactie. Met het speciale bedieningskastje met de gecombineerde strooibreedte- en strooipatroonfunctie kan hij precies daar strooien waar hij wil.

1995 - Schmidt veegmachines

1995Als onderdeel van de verdergaande integratie binnen de Schmidt Groep start Nido met de verkoop van het veegmachines van Schmidt. Een ideale aanvulling op de winterdienst-pakket voor zowel verkoop als service. De kleine compacte Schmidt SK 153 veegmachine wordt in veel grote steden in de Randstad ingezet. In deze regio opent Nido een werkplaats, specifiek gericht op veegmachines, om klanten optimale ondersteuning te bieden naast de mobiele servicemonteurs.

1991 - Strooimanagement

1991Het A-bedieningskastje van de Nido 90 strooimachine vormt de basis voor de ontwikkelingen rond strooimanagement. Hierin worden alle verstellingen tijdens de strooiactie opgeslagen. Achteraf kunnen deze gegevens met het programma Data Navigatie Analyse Systeem (DNAS) in de computer worden ingelezen. Winterlogic, de opvolger van DNAS, biedt nog meer mogelijkheden om de winterdienst actief aan te sturen. In combinatie met GPS (Global Positioning System) is het mogelijk de data van de strooimachine te koppelen aan de exacte locatie. Via een mobiele verbinding kunnen de strooidata zelfs tijdens de strooiactie rechtstreeks naar het kantoor gestuurd worden.

1989 - 1e All-in onderhoudscontract

1989_2In 1989 sloot Nido het eerste all-in onderhoudscontract af met Rijkswaterstaat. Het contract omvatte een onderhoudssysteem dat vandaag de dag nog op belangrijke punten actueel is. Kenmerk is dat gedurende het gehele jaar, ook in de zomer!, onderhoud aan strooimachines en sneeuwploegen wordt uitgevoerd. Het resultaat van het contract is dat Rijkswaterstaat, en inmiddels ook vele andere gebruikers van Nido materieel, praktisch 100% beschikbaarheid over haar materieel heeft.

1989 - Nido 90 strooimachine

1989De Nido 90 strooimachine werd geïntroduceerd. Geheel voorbereid op natzout-strooien, waarbij de tanks aan de zijkant van de trechter werden geplaatst. De Nido 90 werd geleverd met de geavanceerde A-besturing met terugmelding-systeem voor een zuinig strooiresultaat. De besturing vergeleek continu de ingestelde en werkelijke dosering met elkaar en corrigeerde indien nodig. Met het ro-ro afzetsysteem werd het op- en afzetten van de strooimachine veel gemakkelijker. Na een strooiactie was de vrachtwagen hierdoor snel weer beschikbaar voor een andere inzet.

1985 - SNK sneeuwploeg

1985De ontwikkeling door Nido van de SNK sneeuwploeg (Schmidt Nido Kunststof) bleek een schot in de roos. Met deze lichtgewicht kunststof sneeuwploeg werd het mogelijk om op lichte 4x4 auto’s een sneeuwploeg te monteren. Dankzij de perfecte ploegeigenschappen en het minimale onderhoud was de ploeg een groot succes. Al snel werd de range uitgebreid tot een werkbreedte van 3,30 m.

1983 - Schmidt Groep

1983Na jarenlange samenwerking werd in 1983 Nido in de internationale Schmidt Groep opgenomen. Dankzij de grote wereldwijde klantenkring van Schmidt kwam de expansie van Nido in een stroomversnelling. Nido kreeg de mogelijkheid om tot ver buiten de Europese grenzen te kunnen leveren.

1980 - Natzoutstrooien

1980De introductie van natzoutstrooien zorgde voor veel veiliger en milieuvriendelijker strooien. Bij deze strooitechniek wordt wegenzout en een pekeloplossing met elkaar gemengd op de strooiplaat. Het zoutmengsel kleeft aan het wegdek en heeft daardoor een lange standtijd. Hierdoor kan er voordat het glad is al gestrooid worden, het zogenaamde preventief strooien. Ook kan er met een veel lagere dosering en een hogere rijsnelheid gestrooid worden (snelwegen!).

1979 - Mammouth 80 strooimachine

1979Met de intrede van de Mammouth 80 werd een nieuw tijdperk ingeluid. De eerste hydraulisch aangedreven strooimachine met wielpoot-aandrijving. Hiermee kwam in één klap een eind aan de startproblemen van de motor voor een strooiactie. Met de volledige electronische besturing kon de chauffeur de strooimachine met een handzaam kastje vanuit de cabine bedienen.

1975 - Mammouth 75 strooimachine

1975Met de introductie van de 4 en 5 m3 Mammouth 75 werd een sprong voorwaarts gemaakt op het gebied van professioneel strooien. Een degelijke strooimachine met een geprofileerde transportband voor de aanvoer van het zout. Uitgevoerd met een benzinemotor aan de zijkant voor de aandrijving en snelheidsafhankelijke dosering. Het op- en afzetten van de machine gebeurde via een portaal afzetsysteem, de bekende overkappingen bij gemeente opslagen.

1972 - Fusie met Nido

1972In 1972 werd het bedrijf Nido uit Rhenen door Universal overgenomen waarmee Nido Universal Machines was geboren. De grondslag van het bedrijf: kwaliteit, betrouwbaarheid en service. De bundeling van de specifieke kennis en ervaring van beide bedrijven leidde tot de ontwikkeling van een compleet nieuwe strooimachine. De Mammouth 75.

1970 - HYL 280 sneeuwploeg

1970Met de komst van de HYL 280 smeltsneeuwploeg wordt het gemakkelijker een ploeg voor de vrachtwagen te bevestigen. Deze sneeuwploeg kon snel aan een standaard voertuigplaat voor de vrachtwagen gemonteerd worden. Heel wat beter dan de lange boomconstructie onder de vrachtwagen die tot dan gangbaar was.

1967 - Mammouth 67 strooimachine

1967Vanaf 1967 ontwikkelde Universal de Mammouth 67 strooimachine. Dit model had een motor achterop de strooimachine en werd mechanisch aangedreven. De strooimachine kon van afstand vanuit de verwarmde cabine van de vrachtwagen bediend worden.

1961 - Mammouth AZM strooimachine

1961In 1961 volgde de eerste motoraangedreven strooimachine. Deze machine werd op de open laadbak van een vrachtwagen geplaatst: de eerste opzetstrooier was geboren. Voor de bediener van de strooier was er naast de strooischotel een (onverwarmde) zitplaats. Voor het transport van het strooimiddel naar de strooiplaat werd er gekozen voor een rubber transportband. En met een schuif kon de hoeveelheid geregeld worden.

1955 - Eerste producten gladheidbestrijding

1955De eerste producten voor de gladheidbestrijding werden rond 1955 gebouwd. Een sneeuwploeg en de inwerpstrooier Z1000 die achter een vrachtwagen gehangen kon worden. Tijdens het strooien werd het strooimiddel handmatig van de laadbak in de strooier geschept.

1949 - Oprichting

1949De geschiedenis van Nido Universal Machines begint in 1949. De onderneming Universal NV werd opgericht door dorpssmid Klein Velderman in Holten. Een wegenschaaf voor zandwegen op de Holterberg bleek ook in de winter goed inzetbaar voor het verwijderen van sneeuw.