06-04-2020

Aebi Schmidt investeert in slimme mobiliteit en digitale oplossingen

De Aebi Schmidt Group heeft Arctic Machine Oy overgenomen. De Finse fabrikant van voertuigen en apparatuur voor onderhoud van wegen en luchthavens heeft een duidelijke focus op slimme mobiliteit en digitale transportoplossingen.

Arctic Machine Group heeft ongeveer 100 werknemers in Finland en Rusland. Het familiebedrijf, met hoofdkantoor in Jyväskylä, kijkt terug op een geschiedenis van meer dan 80 jaar. Afgelopen decennium is het geëvolueerd van fabrikant van apparatuur naar een complete leverancier van intelligente oplossingen voor wegonderhoud. Dochteronderneming Infotripla Oy is een in Finland gevestigde koploper op het gebied van slimme verkeersdigitalisatie en cloudservices.

"De sterke en winstgevende groei van Arctic Machine Oy toont aan dat het bedrijf zich richt op de behoeften van zijn klanten en heeft zich dus ontwikkeld van fabrikant tot een complete dienstverlener", zegt Barend Fruithof, CEO van de Aebi Schmidt Group. "Dit is precies het pad dat de Aebi Schmidt Group heeft genomen en dat is nog een reden waarom Arctic Machine Oy perfect bij ons past".

Aebi Schmidt biedt steeds meer digitale oplossingen voor haar klanten. Door de unieke sterke punten van alle Aebi Schmidt merken en fabrieken wereldwijd te combineren worden de digitale oplossingen continu verbeterd voor haar klanten.

In Nederland wordt momenteel het uitgebreide en geïntegreerd informatieplatform IntelliOPS gelanceerd. Deze is ontworpen voor klanten om het operationeel gebruik van hun vloot winterdienst en veegmachines in één applicatie te beheren. IntelliOPS helpt de gebruiker de optimalisatie van het gebruik te versnellen. Het is een instrument om de operatie te sturen, gebruikers te motiveren, uitvoerders te helpen, processen te verbinden en het resultaat van de uitvoering te controleren.