18-01-2015

Zoutsilo's Montfoort

B_db827b5d45
Nido zoutsilo's bij gemeente Montfoort

Voor de vervanging van de oude, gedateerde zoutopslag was gemeente Montfoort op zoek naar een nieuwe manier van zoutopslag. Aebi Schmidt Nederland bood de oplossing in de vorm van twee praktische zoutsilo’s.

 

Omdat de huidige zoutloods niet meer aan de geldende eisen voldeed werd door gemeente Montfoort een aanbestedingsprocedure opgestart. Naast een nieuwe zoutopslag wilde de gemeente de beschikbare ruimte op de gemeentewerf effectiever benutten. Met de twee nieuwe zoutsilo’s beschikt gemeente Montfoort over een totale opslagcapaciteit van 70 ton zout. 

 

Op het gebied van logistiek bieden de nieuwe zoutsilo’s grote voordelen doordat de strooiers gemakkelijk en snel gevuld kunnen worden De chauffeur rijdt eenvoudig onder de uitloop van de silo en kan zelf de installatie bedienen. Bovendien kan er bij een beperkte of preventieve strooiactie gemakkelijk een gedeeltelijke strooiervulling afgenomen worden. 

 

De zoutsilo’s bieden direct een goed overzicht over de beschikbare voorraad zout. Bij het aanleveren kan de zoutleverancier eenvoudig rechtstreeks vanuit de vrachtwagen de silo’s vullen, er is dus geen shovel of wiellader meer nodig. Om veilig te kunnen werken in de donkere wintermaanden zijn de silo’s voorzien van energiezuinige LED verlichting. 

 

De zoutsilo’s kunnen binnen een halve dag geplaatst worden en zijn ook in de toekomst  nog gemakkelijk te verplaatsen. De silo’s zijn leverbaar met verschillende diameters en hoogtes en bieden daarmee capaciteitsoplossingen voor iedere situatie. 

Klik hier voor meer foto’s van de plaatsing van de zoutsilo’s in Montfoort