17-01-2015

Schmidt rolbezem voor vrachtwagen

rolbezem_01
Wienholts combinatie met Schmidt rolbezem

Firma Wienholts zocht een rolbezem voor haar nieuwe Iveco vrachtwagen. Een rolbezem die zowel in de winterdienst als voor reinigingswerkzaamheden gedurende het jaar kon worden ingezet.

 

Aebi Schmidt Nederland  kwam met een “turnkey” oplossing helemaal afgestemd op de situatie van Wienholts. Niet alleen de levering van een speciale rolbezem, maar ook de opbouw van een DIN-plaat, de opbouw van hydraulische en elektronische  voorzieningen en de afstemming daarvan was inbegrepen.

 

Gekozen is voor een borstel met een breedte van 2,40 m die voor een extra krachtige werking een diameter van 800 mm heeft. De rolbezem is voorzien van een zijverschuifinstallatie/side shift. Hiermee kan er met de rolbezem ook gedeeltelijk naast de vrachtwagen gewerkt worden.

 

De nieuwe Iveco Trakker werd in de werkplaats van Aebi Schmidt Nederland in Holten voorgebouwd met een DIN-plaat.  Aansluitend werd de motor vakkundig uitgevoerd met een pompopbouw voor de hydraulische aandrijving van de rolbezem. Voor de bediening van de rolbezem is gekozen voor een elektronische bedieningskast;  handig en compact.

 

De Schmidt VKS rolbezem voor vrachtwagens is leverbaar in de breedten 2200, 2400 en 2600 mm, diverse bezembezettingen en met hydraulische of mechanische aandrijving.