16-01-2015

Sneeuwbezem voor veegmachine

veegmachine_met_rolbezem_01
Schmidt Swingo veegmachine met rolbezem

Gemeente Valkenswaard heeft haar Schmidt Swingo veegmachine uitgevoerd met een rolbezem. Met deze gemakkelijk aan te sluiten Nido rolbezem kan in de winter het centrum sneeuwvrij worden gemaakt.

 

Het sneeuwruimen in de binnenstad van Valkenswaard was in het verleden een heikel punt. De samenstelling van het centrum en winkelstraten is hiervoor een reden. Deze biedt te weinig ruimte om met behulp van een conventionele sneeuwploeg goed kunnen te ruimen. Anderzijds speelt ook veiligheid een belangrijke rol. Door de aanwezigheid van verkeer en winkelpubliek was het bestrijden van gladheid met groot materieel niet mogelijk. De Nido rolbezem aan de compacte Schmidt Swingo veegmachine, die toch al in het centrum ingezet wordt, bood uitkomst.

 

Aebi Schmidt Nederland paste de in 2010 geleverde Swingo veegmachine aan met een aanbouwplaat en hydraulische aansluitingen. Hierop kan de nieuwe Nido HF 15-150 hydraulische rolbezem in een mum van tijd worden aangesloten. Het resultaat is een super wendbare combinatie met veel power. Een combinatie die perfect geschikt is voor het ruimen van sneeuw in de binnenstad en op fietspaden. 

 

De veegmachine-rolbezem combinatie blijkt ook buiten de winter multifunctioneel. In de Valkenswaard wordt de combinatie ook ingezet voor het verwijderen van blad en takken van de fietspaden.