14-01-2015

Ausa multifunctioneel voertuig in Genemuiden

Ausa_Multitask_Nido_strooier_Zwartewaterland_01
Ausa Multitask M300H gereed voor inzet

Gedurende de winter werd de nieuw Ausa M 300 H Multitask voor de buitendienst van gemeente Zwartewaterland afgeleverd. Op de wegen in en rond Genemuiden werd het multifunctionele voertuig direct volop ingezet met een zoutstrooimachine en sneeuwploeg voor de gladheidbestrijding.

 

De Ausa Multitask vormt een welkome aanvulling op het wagenpark van de gemeente. Dit flexibel inzetbare voertuig, een soort kleine vrachtwagen, vervangt twee oude voertuigen. Daarmee wordt niet alleen een hogere efficiency bereikt maar ook belangrijke vooruitgang geboekt voor het milieu. Het handige voertuig wordt zowel voor de gladheidbestrijding als op de begraafplaats worden ingezet.

 

Het voertuig heeft een eigen hydrauliekvoorziening voor het aandrijven van werktuigen. Gemeente Zwartewaterland heeft daarom de motor van de bestaande Nido strooimachine laten demonteren wat weer scheelt in geluid en emissie. Ook bestaat er de mogelijkheid om andere werktuigen, zoals bijvoorbeeld een rolbezem, aan te sluiten. Ondanks de compacte afmetingen heeft de Ausa Multitask een grote laadbak die zeer geschikt is voor de werkzaamheden op de begraafplaats. Daarnaast is er voor de chauffeur een ruime en praktische werkplek in de cabine.

 

De Ausa Multitask werd in november door de heer Altena van gemeente Zwartewaterland in ontvangst genomen. Dankzij de witte winter kon chauffeur Remmelt Beens volop met de nieuwe Ausa aan de slag!