13-01-2015

Meer veegcapaciteit in Papendrecht

Papendrecht_veegwagen_Schmidt
De Schmidt Cleango 400 in actie.

Al jarenlang werkt men in Papendrecht met Schmidt veegmachines. De kleine, compacte Schmidt Swingo 200 veegmachine is deze zomer vervangen door de middelgrote Schmidt Cleango veegmachine.

 

Door aanhoudende groei van het veegwerk ontstond bij gemeente Papendrecht behoefte aan meer veegcapaciteit. Tijdelijk werd deze behoefte ingevuld door het inhuren van een veegwagen in drukke perioden. Maar geleidelijk werd duidelijk dat een meer structurele oplossing nodig was. Dit vormde de aanleiding voor het aanschaftraject voor een middelgrote veegmachine

 

Gedurende een testfase werden meerdere merken veegmachines op proef gesteld in de dagelijkse praktijk. De keuze viel uiteindelijk op de Schmidt Cleango 400. De machine die zich onderscheidde in comfort en ruimte voor de chauffeurs, degelijkheid en een perfect veegresultaat. Een ander belangrijk argument voor de chauffeurs was het goede zicht vanuit de cabine waardoor ze veilig kunnen werken.

 
 
De Schmidt Cleango van Papendrecht kan meer dan vegen alleen. Zo is de machine ook uitgevoerd met een hogedrukspuit. Hiermee kunnen in dezelfde werkgang ook andere reinigingswerkzaamheden worden uitgevoerd.