11-01-2015

Flexibele Ausa Multitask voor RMN

Ausa_Multitask_RMN_Soest_Wave_M300H
Ausa Multitask multifunctioneel voertuig met Wave-unit

Het Reinigingsbedrijf Midden Nederland werkt sinds kort met de Ausa Multitask M 300H. Het reinigingsbedrijf voor de gemeenten Nieuwegein, Soest en Zeist heeft het multifunctionele voertuig voor de zomerperiode uitgevoerd met de Wave onkruidbestrijdingsunit. Met deze heetwater-unit wordt op een milieuvriendelijke wijze onkruid bestreden.

 

Multifunctioneel inzetbaar
De Ausa Multitask M 300H is een degelijk multifunctioneel voertuig dat perfect past bij de vele verschillende werkzaamheden van RMN. Naast onkruidbestrijding zal de Ausa Multitask ook met een Nido strooimachine voor de gladheidbestrijding in de winterperiode worden ingezet. Met een optionele rolbezem kunnen de fietspaden snel bladvrij gemaakt worden en kunnen diverse andere reinigingswerkzaamheden worden uitgevoerd. Al met al een flexibele combinatie voor RMN.

 
Degelijke constructie en groot effectief laadvermogen
De degelijke uitvoering van de Ausa Multitask biedt tegenwicht aan de trend van steeds lichter uitgevoerde bedrijfswagens, waar aan- en opbouwmogelijkheden beperkt zijn of ingrijpende consequenties hebben. Het grote laadvermogen past helemaal bij de trend naar milieuvriendelijke heetwater onkruidbestrijding waarbij de hoeveelheid water vaak de beperkende factor is.

 
Perfecte controle
Dankzij de hydrostatische aandrijving rijdt de Ausa soepel en gemakkelijk en hoeft er niet meer geschakeld te worden. De chauffeur heeft hiermee ook de beschikking over een onbeperkte variatie aan werksnelheden mét maximale hydraulische capaciteit. Erg belangrijk bij werkzaamheden die op kruipsnelheid worden uitgevoerd zoals bijvoorbeeld onkruidbestrijding en borstelen. Bovendien beschikt de Ausa Multitask over een eigen hydraulische aandrijving waarmee op- en aanbouwapparatuur aangestuurd en aangedreven kan worden. Een efficiënte oplossing omdat er geen dure en kwetsbare aandrijfvoorzieningen op de aanbouwapparatuur noodzakelijk zijn.

 
Flexibele opbouwmogelijkheden
De multifunctionele Ausa Multitask is een echte werktuigdrager. De machine is aan de voorzijde uitgevoerd met een hefinrichting en het chassis is uitgevoerd met een kogelpunt wisselsysteem. Hierdoor kan er snel en gemakkelijk gewisseld worden van functionaliteit. Het opbouwen en aansluiten van de strooimachine met duurt bijvoorbeeld maar een paar minuten. Het laadoppervlak begint direct achter de cabine waardoor er veel lengte beschikbaar is voor opbouwapparatuur, of voor het vervoeren van losse lading.