06-01-2015

Meer vervuiling door rookverbod

Rookverbod

Gevolgen rookverbod onderbelicht

 

Lokale overheden 
De komst van het rookverbod in de horeca heeft ook gevolgen voor lokale overheden. Uit ervaring in onder andere Engeland en België blijkt dat het rookverbod een toename van vervuiling tot gevolg heeft. 

 

Meer mensen op straat 
Het rookverbod leidt tot een verdrievoudiging van het aantal mensen buiten op straat rond horeca-gelegenheden. Dit resulteert in een toename van vervuiling door peuken maar ook van zwerfafval en glas. Juist deze vervuiling zorgt voor een afnemend gevoel van veiligheid bij burgers. Bovendien leidt de aanwezigheid van vuil tot een snelle verdere vervuiling met alle gevolgen van dien. 

 

Lokale vervuiling 
In onder andere Liverpool (Engeland) heeft men nu ervaring met de oplossing voor dit specifieke lokale vervuilingsprobleem: de Schmidt Citygo 30 veegmachine. Deze kleine, lopende bediende veegmachine is een ideaal wapen in de strijd tegen vervuiling en verloedering. Dankzij de compacte afmetingen en de standaard handzuigslang kunnen peuken, glas en ander vuil ook op moeilijk bereikbare plekken verwijderd worden. De speciale vuilcontainer - géén stofzak! - is uitgevoerd met een watersproeier zodat eventueel nog gloeiende peuken niet tot brand leiden. 

 

Meer informatie? 
Wilt u meer informatie over de Schmidt Citygo of andere veegoplossingen voor uw specifieke inzetsituatie? Onze rayonmanagers Sake Barkhuis of Jeroen Tijhuis informeren u graag over de mogelijkheden. Neem contact op voor meer informatie of een overtuigende demonstratie: 0548 - 370243.