22-01-2015

Nido-Schmidt strooiers en sneeuwploegen voor NATO

NSPA_spreaders_ploughs_Aebi_Schmidt
Strooicombinatie in gelid op hun standplaats in Italië.

De snel-inzetbare strijdkrachten van de NATO kunnen wereldwijd ingezet worden. Dat betekent dat er ook rekening gehouden moet worden met verschillende weersomstandigheden en vele verschillende terreincondities.

 

Daarom was de NSPA, de afdeling die o.a. zorg draagt voor logistiek, onderhoud en inkoop, via een internationale aanbesteding op zoek naar materieel voor de gladheidbestrijding voor mobiliteit onder winterse condities.

 

Hoge eisen aan materieel en inzet
Voor goede bereikbaarheid in en rond de hoofdkwartieren van de snel-inzetbare NATO strijdkrachten dient er bij winterse omstandigheden natuurlijk ook sneeuw verwijderd en zout of zand gestrooid kunnen worden. Vanuit de materieel-pool waren hiervoor 4 Renault Kerax 4x4 trucks beschikbaar.

De nieuw te leveren strooimachines moesten geschikt zijn voor een brede range strooimaterialen, die lokaal sterk kunnen verschillen. Zout met korrels van 1 – 3 mm is gangbaar in West-Europa, maar in andere landen kan er sprake zijn van korrelgrootte tot wel 9 mm, of is er alleen zand of split beschikbaar om te strooien.
Ook de sneeuwploegen moesten omgaan met verschillende condities en geschikt zijn voor natte pap-sneeuw, droge sneeuw tot en met vast aangereden sneeuw. Omdat terreincondities vaak niet optimaal zijn, dienen een zware constructie en degelijke obstakelbeveiliging ervoor te zorgen dat de ploeg niet beschadigd wordt.

 

Transport
Kenmerkend bij de snel-inzetbare strijdkrachten is dat het materieel snel en gemakkelijk moet kunnen worden getransporteerd. Daarom dienen de strooimachines en sneeuwploegen in standaard zeecontainers via land, zee of lucht getransporteerd kunnen worden en moeten dan tegen een stootje kunnen. De machines moeten eenvoudig te bedienen zijn want er is sprake van veel verschillende bestuurders met verschillende nationaliteiten.

 

Juiste partner
Aan de hoge eisen die gesteld werden aan materieel, toepassing en organisatie kon Aebi Schmidt ruimschoots voldoen. Als internationale producent/leverancier sluit de gestructureerde werkwijze van Aebi Schmidt bijzonder goed aan op de eisen die NSPA aan haar leveranciers stelt. De professionele samenwerking, transparante werkwijze en het concreet volgen van procedures biedt  alle mogelijkheden voor de toekomst. Het brede leveringspakket van Aebi Schmidt op het gebied van winterdienstmachines, veegmachines, multifunctionele voertuigen en airportequipment biedt hiervoor alle ruimte.

 

Levering
Door Aebi Schmidt werden de Renault vrachtwagens voorzien van een voertuigplaat voor montage van de sneeuwploegen, voorzieningen voor de bevestiging van de strooimachines en een hydraulisch aandrijfsysteem. Aan de voorzijde is de Schmidt Tarron sneeuwploeg bevestigd. Deze sneeuwploeg heeft een stalen ploegblad opgebouwd uit meerdere segmenten waardoor de ploeg zich kan aanpassen aan het wegdek. Achterop staat de Schmidt Galeox strooimachine die gemakkelijk te bedienen is, ideaal voor veel wisselende gebruikers. De sneeuwploeg en strooier kunnen gemakkelijk en snel gedemonteerd worden waarna de vrachtwagen voor andere doeleinde kan worden ingezet.
Onlangs werden in Tarranto, Italië, de 4 Schmidt winterdienstcombinaties afgeleverd en werd een uitvoerige training verzorgd gericht op instructie, gebruik en onderhoud.

 

Meer informatie
Stefan Lagodin (0548 370118) is graag bereid u meer informatie te verstrekken over de oplossingen die Aebi Schmidt u kan bieden voor een schone en veilige leefomgeving.
Aebi Schmidt is een betrouwbare partner voor professionele gladheidbestrijding, straatreiniging en het maaien van steile terreinen. Naast duurzaamheid is een goede serviceverlening ons doel. Juist wanneer het materieel ingezet wordt zijn wij er voor u met advies, ondersteuning en een betrouwbare After Sales.